Állj mellénk! Legyél pártoló tag!

#Molnár B. Tamás

Élet+Stílus hvg.hu

Polgárháború készül a magyar gasztronómiában?

A Bocuse d'Or-győztes Széll Tamás is kilépett a Molnár B. Tamás vezette Magyar Gasztronómiai Egyesületből; rajta kívül még másik 12 tag tett ugyanígy. Közleményükben azt írják, hogy az MGE vezetője saját hasznára akarja felhasználni a Bocuse-sikert, és támadja a Zsidaiék által alapított Pannón Gasztronómiai Akadémiát. Molnár B. szerint mindössze arról van szó, hogy megindult a tülekedés az állami pénzekért.

Gasztro Tossenberger Adél

"Szemfényvesztés", "förmedvény" – a kézművesség csak marketingfogás?

Túlfüstölt-túlsózott hentestermékek, édesítőszeres savanyúságok, kovászt sosem látott kenyerek – hiába igyekeznek egyre több élelmiszert eladni a "kézműves termék" szlogennel, ez legtöbbször csak marketingfogás. Így látja legalábbis a Magyar Gasztronómiai Egyesület elnöke, Molnár B. Tamás, aki szerint a magyar fogyasztók jobban tennék, ha kevesebbet ennének, de jobbat. Véleményével pedig nincs egyedül.

Gasztro Gy.Zs.

Itt a csúcsminőségű magyar élelmiszerek listája

A Magyar Gasztronómiai Egyesület április 7-én tartotta éves találkozóját, ahol megalapították az Aranyszalag Minőség tanúsítványt, amelyet a valóban kiváló minőségű hazai termékek kaphatnak majd meg. Egyelőre kilenc szerepel a listán, amely ha bővül, az csak nekünk jó.

Gasztro Molnár Kata Orsolya

Őszinte szavak a sonkáról

A sonka akkor jó, ha jól csinálják, még jobb, ha mangalica, ráadásul magyar, de a szeletelésen is sok múlik. Sőt, még az is lehet, ott dől el minden. Megvolt az első magyar Sonkakonferencia.

Gasztro Vétek György

Kulináris csúcsok: mit érhet el egy magyar?

Noha minden szakács állítja, a legnagyobb elismerést a vendégek megelégedettsége jelenti, szívesen veszik, ha a nyakukba akasztják egy-egy rangos verseny érmeit is. Cikkünkben azokat a legjelentősebb hazai és nemzetközi versenyeket foglaljuk össze, amelyek leginkább megmozgatják a hazai szakácstársadalmat.